Könyvek

DR. BUDA LÁSZLÓ

 

Mit üzen a lelked?

Heni:
Szeretem a könyved lelkét, bölcsességét, rendszerét.
Olvasni olyan, mint amikor ajándékot kapok, próbálom elodázni a boldog érzés végső pillanatát, a csomag teljes kibontását, hogy minél tovább tartson ez a csodára váró állapot. A nyitott szívnek sok benn a tápláló üzenet.

Nagyon kell ez mindenkinek!

Ez a könyv 2016. december elsején látott napvilágot.

 Három év telt el a “Mit üzen a tested?” óta, és ez az idő épp elegendő volt ahhoz, hogy megérlelődjön bennem és formát öltsön a papíron a folytatás, a továbblépés. Ez a könyv elsősorban a lélek dolgaival foglalkozik, miközben a test sem tűnik el a látótérből. Csak a hangsúly került át a fizikai szintről a pszichikaira.

Különös, elmélyült, örömteli időszak volt ezzel a témával ilyen mélységben, ilyen alapossággal foglalatoskodni. Közben magam is meglepődtem, mennyit tanulok pusztán abból, hogy lelkiismeretesen összeszedem, amit húsz évnyi pszichiáteri praxis ideje alatt megtanultam az emberi lélek működéséről…

Igyekeztem minél személyesebben és őszintébben megfogalmazni, hogyan veszítjük el szép fokozatosan legfontosabb kincseinket: a derűt, a kíváncsiságot, a bátorságot, a játékosságot, az érzelmi rugalmasságot, a természetes önbecsülést, az egészséges önszeretetet – és persze, hogy hogyan találjunk vissza ezekhez.

Ebben a könyvben az önutálattól, az önmegbetegítéstől és az önpusztítástól indulunk, majd kicsit körbejárjuk a lélek mibenlétének nagy kérdéseit, aztán pedig az önelfogadás, az önszeretet és az öngyógyítás felé lépkedünk – reményeim szerint Veled együtt, kedves Olvasóm!

A Mit üzen a lelked? bizonyos mértékig folytatása és elmélyítése Dr. Buda László nagysikerű Mit üzen a tested? című művének, ám a szerző vizsgálódásának fókuszát most a testi jelzésekről a lelki életre helyezi át.

 Ez a könyv elsősorban az önmagunkhoz való viszonyról szól. Egyrészt arról, hogy miért és miként távolodunk el saját magunktól, hogyan válunk önkritikussá, utáljuk meg magunkat, hogyan szabotáljuk, betegítjük és pusztítjuk saját lényünket – és hogyan próbáljuk mindezt elrejteni saját tudatunk elől. Másrészt pedig arról, hogy miképp találhatunk vissza az önmagunkkal kapcsolatos igazi együttérzéshez, az egészséges önelfogadáshoz és önszeretethez. Ez utóbbiak ugyanis olyan készségek, amelyek rendkívül jelentős befolyással bírnak nemcsak az egészségi állapotunkra, de az életben való boldogulásunk minden területére, az általános közérzetünktől kezdve az érzelmi kapcsolatainkon át a szakmai utunk alakulásáig.

A szerző a tőle megszokott arányérzékkel és finom humorral ötvözi a legkorszerűbb pszichológiai és spirituális megközelítéseket a terápiás esettörténetekkel, hétköznapi tapasztalatokkal és hasznos gyakorlatokkal. Bepillantást enged az egyéni praxisába, a szomatodráma világába és helyenként saját életébe is.

“Gondolkodó emberként a legfőbb feladatomnak tartom, hogy minél átfogóbban megértsem a test és a lélek kapcsolatát. Orvosként és pszichoterapeutaként, hogy ezt tudást a pácienseim gyógyulása érdekében a leghatékonyabban használjam. Oktatóként, hogy mindezt egy működő, elsajátítható módszerbe sűrítsem (ez lett a szomatodráma), és továbbadjam. Íróként és előadóként pedig, hogy minden lehetséges módon meséljek arról, amit az elmúlt évek során megtapasztaltam és megértettem.”

384 oldal — Kötés: papír / puha kötés — Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft. — ISBN: 9786155281365

Szeretnél beleolvasni?

Vélemények, visszajelzések

Ez a könyv hűen tükröz Téged, de még annál is okosabb, finomabb, precízebb, stb., mint amilyennek gondoltalak… Már a borító is művészien tökéletes. Az egész könyv olvasmányos, jó érzékkel van elosztva a „sztorizás” és a „szakmázás”, így sok emberhez eljuthat… Ma befejeztem, holnap újra kezdem olvasni! Igyekszem tanulni belőle, kíváncsian várom, hogy megy majd a gyakorlatban…

Éva

 

Nemrég költöztem haza külföldröl és az Ön könyve (Mit üzen a lelked?) volt az egyike azoknak, melyek elsöként a kezembe kerültek. Nagyon megragadott ez a könyv, de leginkább az Ön nyitottsága, átfogó látásmódja és az ahogyan a komplex és megfoghatatlannak tünö dolgokat rendszerezi, logikusan felépíti és tisztába teszi.

 

Melinda

Alig vártam, hogy kézbe vegyem az új, szépséges könyvedet, ezt kértem karácsonyra! 🙂 Már bele is fogtam, és legalább annyira élvezem, mint a „Mit üzen a tested?” címűt!  Azt háromszor olvastam! 🙂  Zseniális, stílusos, olvasmányos, tanulságos, szóval, gratulálok!

 


Melinda

Mit üzen a lelked? tanfolyam

Úton a teljes önelfogadás és az egészséges önszeretet felé

2020. szeptember 17-19.

3 napos önismereti tanfolyan Dr. Buda László vezetésével

A „Mit üzen a lelked?” című tanfolyam részben ismeretterjesztő fórum, részben önismereti tréning és részben egy öngyógyító folyamat. Nem betegeknek szól! Felnőtt embereknek szól – akár vannak konkrét panaszaik, tüneteik, akár nincsenek –, akik kíváncsiak önmagukra, van bátorságuk szembenézni önmagukkal és hajlandóak tenni saját lelki jólétükért.

További könyveim:

 

DR. BUDA LÁSZLÓ:

 

Mit üzen a tested?

Gábor:
Köszönöm, hogy egy “szívem” szerinti lehetőséget adsz az embernek a módszereddel, hogy végre visszakapjon valamit a testen keresztül a lélek abból a gondoskodásból, amit éveken keresztül kihagytunk, csak a maszkot vastagítva, erősítve. De gyengítve az test-lélek egységet, ami miatt most tünetként kell produkálni fájdalmakat, érzeteket, hogy észrevegyem, észrevegyék valami nincs rendben.

© budalaszlo.hu

Minden jog fenntartva. Copyright©2020. All Rights Reserved.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!